Over Ophelia

-Fotografie en film-

 

Het verlies van zowel haar geliefde als haar vader, drijft Ophelia langzaam maar zeker tot waanzin. Deze waanzin leidt haar uiteindelijk naar haar dood. Was het een ongeluk of heeft ze het leven bewust losgelaten, omdat ze verdronk in haar eigen emoties? Het antwoord blijft onduidelijk.

 

Het personage Ophelia uit het toneelstuk 'Hamlet' van Shakespeare trok mijn aandacht, omdat het plotselinge verlies van een geliefde of een familielid hartverscheurend kan zijn. Het is een letterlijk gevoel van pijn in je hart hebben en een groot gevoel van wanhoop, waarbij je degene waar je zo van houdt niet los wilt laten.

 

Even had ik ook het gevoel te verdrinken in mijn emoties. Anders dan Ophelia ben ik weer boven water gekomen. Mijn weg is veranderd, mijn hart is geheeld en de pijn heeft me sterker gemaakt.

 

Ophelia is geëxposeerd in juni 2018 tijdens het evenement 'Kunst in de etalages' in Zeewolde.

Kunst.nl Awards

In november 2017 kreeg ik een telefoontje dat er een werk uit de serie 'Ophelia' genomineerd was voor de Kunst.nl Awards. Ik was erg blij met de nominatie! Mijn werk hing tijdens de awards night, samen met het prachtige werk van de andere genomineerde kunstenaars, in de kapel van het Amsterdamse Hotel Arena. Het werk van Ophelia is in de prijzen gevallen en aangekocht. 

 

Ik was dankbaar, trots en een hele mooie ervaring rijker!