Artist statement

 

“Ik voel me geen fotograaf..” Die gedachte dwaalde regelmatig door mijn hoofd tijdens mijn studie aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Ook na mijn studie vond ik het moeilijk om mezelf op die manier te “labelen”. Waarom? Ik voel graag de vrijheid om fotografie te combineren met andere media of om er zelfs helemaal vanaf te wijken..

 

Vanuit een concept krijgt het project vorm. Hierbij hou ik erg van de toevalligheden die ontstaan tijdens mijn werkproces. Door de toevalligheden niet te benaderen als fouten, gebruik ik ze regelmatig als een waardevolle toevoeging aan mijn werk. Dat is heel uitdagend voor een perfectionist zoals ik, maar het zorgt ervoor dat ik nieuwe dingen blijf ontdekken. Dat maakt het leuk en uitdagend om te doen!

 

Mijn liefde voor het werken in zwart/wit is duidelijk terug te zien in mijn werk. Ondanks dat komt er ook kleur voor in mijn werk, maar het gebruik ervan is minimaal. Tijdens mijn werkproces ervaar ik ze namelijk al snel als afleidend. De formaten waarin mijn werken uiteindelijk gepresenteerd worden zijn zeer wisselen. Het formaat wordt bepaald door de manier waarop het verhaal verteld moet worden.

 

Een rode draad door mijn werk is het verbeelden van de innerlijke wereld van de mens. De wereld om ons heen bestaat hoofdzakelijk uit een ‘buitenkant’.  Ik vind dat die wereld vaak leeg aanvoelt en afleidend werkt van dat wat waardevol is in het leven. Het zijn de belevingen die in de innerlijke wereld plaatsvinden, die ons uniek en interessant maken. 

 

Met mijn werk wil ik mensen meenemen in een innerlijke wereld waar uiteindelijk iedereen uit bestaat. Als het werk raakt, waardoor mensen even stilstaan bij dat wat ze ook in zichzelf herkennen, dan is mijn doel bereikt!